Eşek Sütü Sabunu

1 review / Yorum Ekle
Hücre yenileme özelliği olduğu için yaşlılık lekelerini azaltır. Ciltte oluşan akne, sivilce ve siyah noktaların giderilmesinde etkilidir.

Ürün Ayrıntıları

Mardin Sabun Eşek Sütü Sabunu
Mardin Sabun Eşek Sütü Sabunu
Mardin Sabun Eşek Sütü Sabunu
Mardin Sabun Eşek Sütü Sabunu
Eşek Sütü Sabununun içeriğinde neler var?

Mardin El Üretimi Doğal Sabunun Ham Maddesi yağlardır. Doğru yağ ve doğru süt oranı ile çok güzel çok faydalı bir sabun elde edilir. Eşek Sütü Sabunu Yapımında özellikle Zeytinyağı yüksek bir oranda kullanılır. Bazen ek olarak Hint Yağı veya isteğe göre farklı yağlar eklenebilir. Ama en yüksek yüzde Zeytinyağına aittir. Eşek Sütü Sabunu Yapımında su yerine eşek sütü kullanılır. Böylece süt ve sütün içindeki eser miktardaki yağ sabuna geçer.
Su yerine Eşek Sütü kullanıldığından; Sabun, Sütün cilde sağladığı faydaları sağlar.

Eşek Sütü Sabununun Faydaları nelerdir?


1. Eşek Sütü Sabunu kırışıklıkları önler. .
2. Cildin sıkılaşmasını sağlar.
3. Cilde parlak bir görünüm verir.
4. Cildin nem oranını dengeleyerek sağlıklı bir görünüm verir.
5. Hücre yenileme özelliği olduğu için yaşlılık lekelerini azaltır.
6. Cildi gençleştirir, Cilt kararmaları ve cilt lekelerine karşı etkilidir.
7. Ciltte oluşan akne, sivilce ve siyah noktaların giderilmesinde etkilidir.
8. Deri ve Cilt kaşıntılarına karşı etkilidir.
9. Eşek sütü A , B1, B2, C ve E vitamini içerir.
10. Eşek Sütü yüksek oranda magnezyum, kalsiyum, potasyum, fosfor, çinko, sodyum içerir.
11. Hücre yenileyici özelliği sayesinde sağlıklı bir cilt görünümü sağlar.
12. Doğal bir peeling etkisi oluşturarak ciltteki ölü derileri temizler.
13. Sedef, egzama gibi birçok cilt sorununda temizlikte Eşek Sütü sabunu kullanımı tavsiye edilir.

Neden Doğal Sabun Kullanmalıyız?
Uzmanlar Neden Doğal Sabunu Öneriyor?


Doğal Sabunlarda Gliserin bulunur, Endüstriyel Sabunlarda Gliserin ya çok azdır yada hepsi çıkarılmıştır. Gliserinin nem tutucu özelliği vardır. Gliserinli sabunlar cildin kurumasını engellemektedir. Gliserin sade şekilde cilde sürülmez, sade şekilde cilde sürülmesi cilde zarar verebilir ve cildin gözeneklerinin kapanmasına sebep olabilir. Bu yüzden sabunlarda kremlerde kullanılması daha uygundur.
Doğal Sabunlar üretilirken yan ürün olarak gliserinde ortaya çıkar. Bu Gliserinli Doğal Sabun cildi temizlerken aynı zamanda cildin kurumasını engeller.
Doğal Sabunların banyoda vücut için kullanımı duş jellerinden çok daha faydalıdır. Duş jellerinin durulamadan sonra bile geçmeyen kayganlık hissi, halen kalan sabunun varlığına işarettir. Vücut duş jeli tarafından bir katmanla örtünmüş gibi bir his verir ve gözenekler kapanır. Vücutta durulama ile atılamayan jel daha sonra terlemede kötü kokuya sebep olur. Ancak doğal sabunlarda bu durum yaşanmaz. Durulama ile sabundan eser kalmaz. Vücut gözenekleri kapanmaz. Vücuda ferahlık hissi gelir. Daha sonra terlemede vücut kötü kokmaz. Gözenekler açık olduğundan vücut teri rahatlıkla atar.
Duş jelleri daha çok suyun harcanmasına israf olmasına sebep olur. Doğal sabunlar kullanarak doğaya fayda sağlamış oluruz.
Doğal Sabunlar üretilirken Soğuk proses yöntemi kullanılır. Soğuk proses yöntemi ile yağların ısısı 50 °C yi geçmediğinden yağın yanması engellenir ve yağın içindeki mineraller vitaminler korunur. Üretim esnasında ortaya çıkan gliserin sabunda kalır.
Doğal Sabunlar üretilirken koku ve renklendirme doğal yöntemlerle yapılır.
Örnek olarak kurutulmuş dövülmüş ıspanak tozu ile yeşil renk elde edilir. Koku, bitki özlerinden (Hidrosol) elde edilir. Ancak endüstriyel sabunlarda albenisi yüksek olsun diye farklı boya ve kokular kullanılabilmektedir.
Önemli Not!: Ürünlerimiz tedavi edici olmayıp, hiçbiri ilaç yerine kullanılamaz. burada yer alan yazılar sadece tavsiye ve bilgi amaçlıdır. Sağlık sorunlarınızın tedavisi için mutlaka ilgili uzman hekime başvurunuz.
Bitkisel içerikli doğal sabunlar, içindeki bitki özlerinden dolayı, fayda olarak insandan insana farklılıklar gösterebilmektedir. Kimine çok iyi gelen bir bitki özlü sabun, başka birine iyi gelmeyebilmektedir. Bu yüzden ilk denemeler için bir kalıp sabunla deneme yapmanız tavsiye edilir

Benzer Ürünler

8686484516407020002

Reviews


  1. Sabunun doğal olup olmadığı konusunda endişelerim vardı, sabun doğal bir sabun bundan emin oldum. Daha önce doğal eşek sütü sabunu kullanmadım, doğal zeytinyağı sabunu kullanmıştım ve sabun zeytinyağı sabununa benziyordu :D güzeldi, cildimi tertemiz yaptı ve diğer sabunların yaptığı o çok fazla gerginlik hissini yaşatmadı. Genel hatlarıyla memnun olduğum bir alışveriş oldu, çok teşekkür ederim :')

    YanıtlaSil