Kantaron Sabunu

2 reviews / Yorum Ekle
Mardin El Üretimi Doğal Kantaron Sabunun içeriğinde Kantaron Yağı, Zeytinyağı, Hindistan Cevizi Yağı, Hint Yağı, Ozon Yağı bulunur.

Ürün Ayrıntıları

Mardin Kantaron Sabunu


Kantaron Sabunu
Kantaron Sabunu
Kantaron Sabununun içeriğine neler var?

Mardin El Üretimi Doğal Kantaron Sabunun içeriğinde Kantaron Yağı , Zeytinyağı, Hindistan Cevizi Yağı, Hint Yağı, Ozon Yağı bulunur.
Uzmanlar cilt ve saç sağlığı için bitkisel içerikli doğal sabunları önermektedir. Bitkisel içerikli sabunların cilt üzerinde oldukça çok faydalarının olduğu yapılan araştırmalarda görülmüştür.
Doğal sabunlar içinde etkisinin iyi olduğu sabunlardan birisi de Kantaron sabunudur.
Doğal ve bitkisel yağ karışımıyla hazırladığımız Kantaron sabunlarımızın içeriğinde kimyasal korucular bulunmaz.

Kantaron Sabununun Faydaları nelerdir?

1. Kantaron sabunu cilde parlaklık verir cildi güzelleştirir.
2. Cildi kurutmadan temizler nem vererek pürüzsüz bir bakım sağlar.
3. Yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
4. Saçların sağlıklı ve dolgun olmasını sağlar.
5. Doğal yapısı sayesinde saçı besler ve canlılık verir.
6. Kantaron sabunu kişisel bakım amacıyla tonik olarak da kullanılır.
7. Sivilce, siyah nokta ve akne gibi cilt problemlerin giderilmesinde etkilidir.
8. Kantaron sabunu, kuru ciltlerde meydana gelen kırışıklıklar üzerinde de oldukça etkilidir.
9. Pürüzsüz bir cilt için kullanılır. Cilt kaşıntılarına karşı etkilidir.
10. Mikrop öldürücü özellikleri kanıtlanmıştır.
11. Hücre yenilenmesini sağlayarak yaşlanma belirtilerini geciktirir.

Neden Doğal Sabun Kullanmalıyız?
Uzmanlar Neden Doğal Sabunu Öneriyor?

Doğal Sabunlarda Gliserin bulunur, Endüstriyel Sabunlarda Gliserin ya çok azdır yada hepsi çıkarılmıştır. Gliserinin nem tutucu özelliği vardır. Gliserinli sabunlar cildin kurumasını engellemektedir. Gliserin sade şekilde cilde sürülmez, sade şekilde cilde sürülmesi cilde zarar verebilir ve cildin gözeneklerinin kapanmasına sebep olabilir. Bu yüzden sabunlarda kremlerde kullanılması daha uygundur.
Doğal Sabunlar üretilirken yan ürün olarak gliserinde ortaya çıkar. Bu Gliserinli Doğal Sabun cildi temizlerken aynı zamanda cildin kurumasını engeller.
Doğal Sabunların banyoda vücut için kullanımı duş jellerinden çok daha faydalıdır. Duş jellerinin durulamadan sonra bile geçmeyen kayganlık hissi, halen kalan sabunun varlığına işarettir. Vücut duş jeli tarafından bir katmanla örtünmüş gibi bir his verir ve gözenekler kapanır. Vücutta durulama ile atılamayan jel daha sonra terlemede kötü kokuya sebep olur. Ancak doğal sabunlarda bu durum yaşanmaz. Durulama ile sabundan eser kalmaz. Vücut gözenekleri kapanmaz. Vücuda ferahlık hissi gelir. Daha sonra terlemede vücut kötü kokmaz. Gözenekler açık olduğundan vücut teri rahatlıkla atar.
Duş jelleri daha çok suyun harcanmasına israf olmasına sebep olur. Doğal sabunlar kullanarak doğaya fayda sağlamış oluruz.
Doğal Sabunlar üretilirken Soğuk proses yöntemi kullanılır. Soğuk proses yöntemi ile yağların ısısı 50 °C yi geçmediğinden yağın yanması engellenir ve yağın içindeki mineraller vitaminler korunur. Üretim esnasında ortaya çıkan gliserin sabunda kalır.
Doğal Sabunlar üretilirken koku ve renklendirme doğal yöntemlerle yapılır.
Örnek olarak kurutulmuş dövülmüş ıspanak tozu ile yeşil renk elde edilir. Koku, bitki özlerinden (Hidrosol) elde edilir. Ancak endüstriyel sabunlarda albenisi yüksek olsun diye farklı boya ve kokular kullanılabilmektedir.
Önemli Not!: Ürünlerimiz tedavi edici olmayıp, hiçbiri ilaç yerine kullanılamaz. burada yer alan yazılar sadece tavsiye ve bilgi amaçlıdır. Sağlık sorunlarınızın tedavisi için mutlaka ilgili uzman hekime başvurunuz.
Bitkisel içerikli doğal sabunlar, içindeki bitki özlerinden dolayı, fayda olarak insandan insana farklılıklar gösterebilmektedir. Kimine çok iyi gelen bir bitki özlü sabun, başka birine iyi gelmeyebilmektedir. Bu yüzden ilk denemeler için bir kalıp sabunla deneme yapmanız tavsiye edilir

Benzer Ürünler

5586408264539685404

Reviews

  1. Egzama için bu sabunu önerir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Egzama için kullanabileceğiniz güzel bir sabundur. İçinde Kantaron Yağı vardır.

    YanıtlaSil