Kehribar Bileklik 2

Yorum Ekle
Kehribar Bileklik

Ürün Ayrıntıları

 

Mardin kehribar bileklik
Kehribar taşı özellikleri: 

Yüzyıllar öncesine dayanan bir çam türünün reçinesinin fosilleşerek taşlaşmış haline kehribar taşı denir. Kehribar halk arasında ağaç reçinesi olarak  bilinir, bilinen diğer adıysa amberdir.
Reçine fosilleşmeye başlamadan önce sinek, arı, kurtçuk gibi canlıları içine hapsetmesiyle onların da fosilleşmesini sağlıyor. Bu şekilde çıkarılan kehribar taşları hem tarihe ışık tutuyor hem de çok değerli oluyorlar.
Kehribar Taşı Nasıl Anlaşılır?
Kehribar taşı fosilleşmiş reçinedir. İlk çıkarıldığında mattır. İşlendikçe ve kullandıkça saydamlığı ve parlaklığı artar. Gerçek taş olmadığından,  hafif ve yumuşaktır. Taşın yapısında oldukça fazla renk skalası barındırsa da iki ana renk öne çıkıyor. Birincisi saydam kehribar denilen sarıya çalan renktir. İkincisi de kızıla çalan renktir.
Kehribar taşında zamanla güneş ışığı ve ısıya bağlı olarak renk değişimi yaşanabiliyor. Aksesuar ve takı olarak kullanılmasının yanı sıra taşıyan ve kullanan insanlara fiziksel ve psikolojik olarak da fayda sağlar. Kehribar taşının faydaları için linki tıklayınız.

Benzer Ürünler

604863862869442683

Yorum Ekle