Dibek Kahve

Yorum Ekle
İçine eklenen birçok bitkisel malzeme sayesinde uzun süre tok tutabiliyor, bu özeliğiyle zayıflama konusunda da önemli bir yardımcı olarak tüketiliyor

Ürün Ayrıntıları

 

Mardin dibek kahve
Mardin dibek kahve
Dibek kahve mardin
Mardin dibek kahve
Dibek kahvesi:

        Dibek  büyük havan demektir. “Taştan ya da ağaçtan yapılmış, genellikle tahılın kabuğunu ayıklamada, tahıl ve benzeri şeyleri ezmede yararlanılan büyük havan” olarak geçiyor sözlüklerde.  Dibek kahvesi ise, Türk kahvesinin ve çeşitli bitkilerin bu koca havanda yani dibekte dövülerek, iyice toz haline getirilmiş hali oluyor. Dibek kahvesini kendine özgü yapan, diğer kahvelerden farklı ve özel kılan içine eklenen bitkilerdir. 
          Dibek kahvesinin İçindeki bitkiler: Kahve çekirdekleri, keçi boynuzu, menengiç, kakao, zahter, kahve kreması ve sahlep. İçindekiler farklı karışımlarda hazırlanabiliyor. 
Dibek kahvesi nasıl hazırlanır?
Dibek için kullanılacak kavrulmuş kahve çekirdekleri ve bitkiler tahtadan ya da taştan yapılan büyük havanlarda yani dibekte dövülerek karışım hazırlanır.
Dibek kahvesinin faydaları nedir?
Ağız kokusu sorununuzu kökten çözer. Yemeklerden sonra içilen dibek kahvesinin sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri de vardır, sindirimi kolaylaştırır, tokluk hissi verir ve dolayısıyla da kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. 
Keçiboynuzu; 
Doğadaki güçlü besin kaynaklarından biri olan, fosfor ve kalsiyum bakımından zengin olan keçiboynuzunun en önemli özelliği, vücuda giren radyasyonu dışarı atmaktır.
Balgam söktürücü özelliği ve astıma karşı tedavi gücü çok fazladır. Nefes darlığına iyi gelir.
Menengiç; 
menengiç, öksürüğü keser, balgam söktürür, nefes açıcıdır. mide ağrılarını dindirir ve kalp rahatsızlıklarında etkilidir.
Kakao:
Kakao çekirdekleri, doğal antioksidan niteliğinde olan flavonoidleri içerir. Kansere karşı ve kardiyovasküler hastalıklara karşı korucuyu etkisi bulunmaktadır.
Zahter:
İçerdiği vitamin ve minerallerin yanında lifli bir besin olan zahter bu özelliği sayesinde bağışıklığı destekler, idrar söktürür, hazmı kolaylaştırır. Bağırsak hastalıklarına karşı şifa sağlar.
Vücudun dinçleşmesini sağlayan zahter, uyarıcı etkisiyle vücudun gücünün yeniden kazanılmasını sağlar.
Sahlep:
Öksürük ve bronşit tedavisinde kullanılır. Kabızlığı önler, hazmı kolaylaştırır, zihni güçlendirir. Bağırsaktaki kurtların düşürülmesine yardımcı olur, vücut sıcaklığını artırır.
Kahve kreması:
Asıl amacı kahvenin tadını yumuşatmaktır ama tabii bunun yanında başka faydaları da vardır. Mesela kolesterolü düşürür, nefesi açar, kemikleri güçlendirir, bağırsakları düzenler. 
Ayrıca kahveniz bitince telvesiyle de yüzünüze yaptığınız peeling, cilt kırışıklarının oluşmasını engeller ve cilt lekelerini yok eder. 
Dibek kahvesi yapmak için gerekli malzemeler:
Dibek kahvesi
Su
Cezve
Kişi sayısı kadar fincan
Dibek kahvesi yapılışı:
Cezveye kişi başı 1 tatlı kaşığı kadar dibek kahvesi koyun. Ardından üzerine kişi başı bir fincan su ilave edip güzelce karıştırın. (Bu aşamada dileyenler toplam 1 çay kaşığı kadar Türk kahvesi ya da şeker de ilave edebilir.)
Ardından cezveyi ocağa alın ve hiç karıştırmadan pişirmeye başlayın. Kahve köpürmeye başlayınca taşmadan, hemen ocaktan alın ve fincanlara köpüklü kısmı pay edin. Ardından dilerseniz kahveyi yeniden ocağa alıp biraz daha yükselmesini sağlayın. Son olarak cezvede kalan kahveyi de fincanlara pay edin. 
 Afiyet olsun.







Benzer Ürünler

4658439694194419518

Yorum Ekle